10285/1502 Kopr Hanák 3g

10285/1502 Kopr Hanák 3g


Výnosná odrůda s jemnou kořenitou chutí. Rostlina je středně vysoká 80-100 cm, středně olistěná s jasně zeleným listem. Sklízíme nať 15-20 cm vysokou, pro nakládání zeleniny např. okurek sklízíme až kvetoucí rostliny. Více

Kód produktu: I5531 Doprava a platba

14 Kč
Skladem
ks

Výnosná odrůda s jemnou kořenitou chutí. Rostlina je středně vysoká 80-100 cm, středně olistěná s jasně zeleným listem. Sklízíme nať 15-20 cm vysokou, pro nakládání zeleniny např. okurek sklízíme až kvetoucí rostliny. Více

Kód produktu: I5531 Doprava a platba

Odrůda dorůstající do výšky až 100 cm. Vyséváme přímo na stanoviště. Pro svou jemnou chuť je vhodná pro nakládání zeleniny nebo pro přímou spotřebu.

Jak pěstovat kopr:

  1. Kopr je na pěstování nenáročná aromatická zelenina. Vyhovují mu hlinité, dobře propustné a lehčí půdy s dostatečnou zásobou živin. Nesnáší půdy těžké, zamokřené a kamenité.
  2. Kopr si libuje na světlém slunečném místě, přílišné sucho, chlad a mokro mu vadí. 
  3. S výsevem kopru začínáme v březnu a pokračujeme pravidelně každé dva až tři týdny až do července. Jen tak budeme mít celé léto po ruce čerstvou voňavou nať.
  4. Semínka kopru vyséváme přímo na záhon nahusto do hloubky 1,5–2 cm (vyžaduje mělký výsev) do řádků zhruba 20 cm vzdálených, semínka lehce zahrneme a opatrně zavlažíme. Vzejde za zhruba tři týdny.
  5. Mladé rostlinky vyjednotíme na vzdálenost asi 15 cm. Z porostu odstraňujeme plevel a půdu kypříme.
  6. V dalších letech někdy na zahradě ani nemusíme kopr vysévat, protože se vysemení sám a brzy na jaře se objeví na záhoně první voňavé rostlinky.
  7. Výhodné je pěstování kopru přiséváním mezi jinou zeleninu. Kopr jako přirozený odpuzovač dřepčíků a bělásků zelných podporuje a ochraňuje především okurky, mrkev, brokolici, saláty a zelí, prospívá také bramborám a jahodám.
  8. Mladou zelenou nať 15–20 cm vysokou sklízíme do svazečků, ke konzervování a sušení můžeme sklízet nať až do doby květu. Vyšší a kvetoucí kopr se nechává jako koření při zavařování zeleniny.