10457/1904 Okurky F1 Regina 1g

10457/1904 Okurky F1 Regina 1g


Hybridní, bujný vzrůst, tolerantní chorobám, pomalu přerůstá, rostliny dobře regenerují. Více

Kód produktu: I5560 Doprava a platba

28 Kč
Skladem
ks

Hybridní, bujný vzrůst, tolerantní chorobám, pomalu přerůstá, rostliny dobře regenerují. Více

Kód produktu: I5560 Doprava a platba

Hybrid bujného vzrůstu s převážně samičím kvetením, štíhlými plody s hrubou řídkou bradavičnatostí s bílými ostny. Je vysoce tolerantní k plísni okurkové, virové mozaice okurek, padlí, černi okurkové a bakterióze. Pomalu přerůstá, rostliny dobře regenerují.

Jak pěstovat okurky nakladačky:

  1. Vyžadují hluboké propustné půdy, bohaté na humus i živiny a slunečné stanoviště chráněné před větrem. Nedaří se jim v těžkých, studených a zamokřených půdách.
  2. Osivo okurek nakládaček vyséváme od května do června do dobře připravené půdy obohacené o kompost.
  3. Při setí má být půda teplá alespoň 15 °C, potom semena vyklíčí do cca deseti dnů.
  4. Pěstovat je můžeme i ze sadby. Vždy dvě až tři semena vysejeme do větších květináčků asi měsíc před plánovanou výsadbou na záhon.
  5. Pro optimální vývoj plodů je nutná pravidelná a dostatečná zálivka od vzcházení až do konce nasazování plodů. Zaléváme dvakrát až třikrát týdně.
  6. Při teplotách pod 18°C je zálivka zbytečná. Voda by také neměla být výrazně chladnější, než je teplota půdy.
  7. Nejvhodnější je zálivka podmokem. Ve vzdálenost asi 20 cm od řádku rostlin uděláme mělkou rýhu, do které vodu napustíme.
  8. Nakládačky jsou náročné na hnojení, a to zejména v období nasazování plodů. Používáme speciální hnojivo na plodovou zeleninu.
  9. Okurky nakládačky sklízíme ve dvou až třídenních intervalech. Období sklizně trvá obvykle asi tři až šest týdnů. Jeho délku ovlivňuje počasí, zdravotní stav porostu, postupný výsev a také zvolená odrůda.
  10. Sesbírané okurky hned zpracujeme, vydrží jen dva tři dny, potom vadnou a kazí se. Je dobré hned po sklizni okurky roztřídit podle velikosti – malé zavaříme jako klasické nakládačky, z těch větších připravíme rychlokvašky.