10462/1905 Okurka F1 Fatima 1g
10462/1905 Okurka F1 Fatima 1g
Hybrid se štíhlými plody s hustými jemnými bílými ostny. Nať méně vzrůstná. Plod je geneticky nehořký a zůstává štíhlý a nepřerůstá. Je rezistentní k plísni okurkové, virové mozaice okurek, padlí a černi okurkové. Více
Kód produktu: I5561 Doprava a platba
28 Kč
Hybrid se štíhlými plody s hustými jemnými bílými ostny. Nať méně vzrůstná. Plod je geneticky nehořký a zůstává štíhlý a nepřerůstá. Je rezistentní k plísni okurkové, virové mozaice okurek, padlí a černi okurkové. Více
Kód produktu: I5561 Doprava a platba
Velmi výnosná odrůda, tolerantní vůči padlí, virózám, plísni okurkové a černé skvrnitosti. Vhodná pro konzervaci.
Jak pěstovat okurky nakladačky:
- Vyžadují hluboké propustné půdy, bohaté na humus i živiny a slunečné stanoviště chráněné před větrem. Nedaří se jim v těžkých, studených a zamokřených půdách.
- Osivo okurek nakládaček vyséváme od května do června do dobře připravené půdy obohacené o kompost.
- Při setí má být půda teplá alespoň 15 °C, potom semena vyklíčí do cca deseti dnů.
- Pěstovat je můžeme i ze sadby. Vždy dvě až tři semena vysejeme do větších květináčků asi měsíc před plánovanou výsadbou na záhon.
- Pro optimální vývoj plodů je nutná pravidelná a dostatečná zálivka od vzcházení až do konce nasazování plodů. Zaléváme dvakrát až třikrát týdně.
- Při teplotách pod 18°C je zálivka zbytečná. Voda by také neměla být výrazně chladnější, než je teplota půdy.
- Nejvhodnější je zálivka podmokem. Ve vzdálenost asi 20 cm od řádku rostlin uděláme mělkou rýhu, do které vodu napustíme.
- Nakládačky jsou náročné na hnojení, a to zejména v období nasazování plodů. Používáme speciální hnojivo na plodovou zeleninu.
- Okurky nakládačky sklízíme ve dvou až třídenních intervalech. Období sklizně trvá obvykle asi tři až šest týdnů. Jeho délku ovlivňuje počasí, zdravotní stav porostu, postupný výsev a také zvolená odrůda.
- Sesbírané okurky hned zpracujeme, vydrží jen dva tři dny, potom vadnou a kazí se. Je dobré hned po sklizni okurky roztřídit podle velikosti – malé zavaříme jako klasické nakládačky, z těch větších připravíme rychlokvašky.