10052/1204 Cibule Karmen červená 1,5g

10052/1204 Cibule Karmen červená 1,5g


Odrůda cibule vhodná pro přímý jarní výsev nebo pro pěstování ze sazečky. Má červenou dužninu i slupku. Sklizeň z přímého výsevu je dobře skladovatelná.

Jak pěstovat cibuli:

Semena lze vysévat již od začátku března do řádků vzdálených od sebe 25–30 cm (jeden gram obsahuje 200–300 semen, na 10 m2 výsevu potřebujeme 4,5 až 5,5 g osiva).
Hustě vzešlé rostliny je potřeba vyjednotit na 8–10 cm, aby si vzájemně nekonkurovaly.
Cibuli vyséváme na slunné stanoviště do záhřevné půdy, z nichž pak mívá jemnou a nasládlou chuť. 
Nebude prospívat v těžkých, jílovitých, kyselých a studených půdách (hůře vyzrává a podléhá chorobám).
Moc se jí nedaří ani ve vyšších polohách s vlhčím klimatem, kde také špatně a pomaleji vyzrává.
Ze živin cibule vyžaduje především fosfor a draslík, dusíkatá hnojiva nepoužíváme, protože nadbytek dusíku v půdě zpomaluje zrání a uskladněná cibule dlouho nevydrží.

Více

Kód produktu: I5488 Doprava a platba

19 Kč
Skladem
ks

Odrůda cibule vhodná pro přímý jarní výsev nebo pro pěstování ze sazečky. Má červenou dužninu i slupku. Sklizeň z přímého výsevu je dobře skladovatelná.

Jak pěstovat cibuli:

Semena lze vysévat již od začátku března do řádků vzdálených od sebe 25–30 cm (jeden gram obsahuje 200–300 semen, na 10 m2 výsevu potřebujeme 4,5 až 5,5 g osiva).
Hustě vzešlé rostliny je potřeba vyjednotit na 8–10 cm, aby si vzájemně nekonkurovaly.
Cibuli vyséváme na slunné stanoviště do záhřevné půdy, z nichž pak mívá jemnou a nasládlou chuť. 
Nebude prospívat v těžkých, jílovitých, kyselých a studených půdách (hůře vyzrává a podléhá chorobám).
Moc se jí nedaří ani ve vyšších polohách s vlhčím klimatem, kde také špatně a pomaleji vyzrává.
Ze živin cibule vyžaduje především fosfor a draslík, dusíkatá hnojiva nepoužíváme, protože nadbytek dusíku v půdě zpomaluje zrání a uskladněná cibule dlouho nevydrží.

Více

Kód produktu: I5488 Doprava a platba

Výživové hodnoty

Cibule obsahuje vitamíny skupiny B, vitamín C, E a karoteny. Je bohatá na kyselinu listovou. Z minerálů v cibuli nalezneme důležité prvky jako železo, zinek, síra, fosfor, hořčík, draslík, vápník, sodík, měď, jód. Význam má i obsažená látka allicin. Zdroj: www.kaloricketabulky.cz

Kuchyňské zpracování

Cibule je široce užívaná při vaření jako zelenina či koření. Používají se její cibule, oloupané od vrchních uschlých vrstev, nejčastěji nakrájené, řidčeji se využívá i cibulová nať. Syrová cibule má pálivou chuť a používá se například jako příloha k pečivu či uzeninám, často v kombinaci s hořčicí. Vařenou cibuli mohou obsahovat některé zeleninové polévky. Osmažená cibule se používá jako základ pro cibulovou jíšku, která se používá jako základ gulášů a perkeltů, omáček, zeleninových polévek, některých luštěninových pokrmů, špenátu a zelí. Samotná smažená cibulka s tukem se používá například k maštění a ochucení vařené čočky a dalších pokrmů. Zdroj: Wikipedie

Zajímavosti

Odhaduje se, že každoročně je ve světě cibule pěstována na 3 642 000 hektarů. Pěstování pro domácí trh se věnuje 170 zemí. Přibližně 8 % světové produkce je předmětem mezinárodního obchodu. Zdroj: Wikipedie